Att göra innan sommaren

Man måste sätta upp mål att träna mot.
Det jag ska göra tills sommaren 2011 är:

1. Träna upp Cezars självförtroende
Cezar har med all sannorlikhet blivit ordentligt skrämd av människor någon gång och då sannorlikast av en man. Han är livrädd för vissa män och det tar tid för honom att lika på folk.

2. Träna min kondition och min styrka (axel)
För att orka rida och ge Cezar bästa möjliga förutsättningar behöver jag få upp min kondition. Måste även träna upp min styrka både helkropp men mycket i min vänsteraxel. Jag gick omkull med en häst för några år sedan och har en utdragen nerv vilket medför att fingrar domnar och att jag inte har mycket kraft kvar i axeln. Detta gör att jag kan tappa saker (tyglar, spön). Detta måste jag träna upp så gott det går. Har jag dålig styrka i axeln så spänner jag mig och det kommer Cezar känna och han kommer troligtvis också bli spänd av detta.

3. Börja träna för tränare
Någonstanns måste man börja och vi startar längst ner då både jag och C måste öva på vårt självförtroende.


Jag har inga tävlingsambitioner. Det viktigaste för mig är att C och jag känner oss trygga med det vi gör. Det ska vara roligt att träna.


_________________________________________________________________________


Är fruktansvärt sugen på att rida ut med hästarna i skogen och bara galoppera i snön. Cs ben ser bättre ut nu och veterinären säger att det inte är några problem att rida. Har även en stor lust till att tolka (pulka bakom häst). Men, inga snösulor - ingen ridning/tolkning!

Vill träna på allvar för tränare igen. Har tittat på massa ridsport nu när jag varit sjuk och jag vill bara träna, träna, träna. Men, det är en lååång väntan kvar. Ska börja lite smått till våren om planerna går som jag vill. Har pratat med min gamla tränare Carita och hon ville gärna komma upp och träna mig. Har även träffat Sandra på hoppträningen och jag gillade verkligen att träna för henne också, men det är ett tag kvar innan jag vågar mig över hinder igen. Hoppas även att Åsa ska ta sig i kragen och komma tillbaka till härliga Alingsås när hon är färdig med sin utbildning så att hon kan skrika lite på mig ;)

Jag vill ha!

Herregud va fins saker det finns. Gå in på Alvas hus för att se fler underbart fina saker
''

Känslig, oh ja!

Har kommit en bit med Cs rädsla tycker jag allt. Kan nu stå i boxen och kratsa hovar och byta täcke utan att ha honom i grimskaft. Han står till och med och gäspar. Det tar verkligen tid att lära känna en häst. Har haft C i ca 5 månader och börjar lite smått förstå mig på lite av vad som försegår i hans huvud. Idag lärde jag mig hur lite som gör honom rädd och orolig. Sista veckan har han varit jättegosig och verkligen velat bli klappad (nästan somnat). Idag skulle jag som vanligt kratsa ur hovarna. När jag tog ett bakben drog han sig till det ett par gånger. Jag blev lite irriterad och morrade LITE. Gissa om han tog åt sig. Jag fick inte ta på benet igen. Fick fjäska med frambenen och ta det läskiga benet sist. Stackarn, man kan verkligen undra vad han har varit med om. Fick i alla fall kratsat ur alla hovarna (mycket beröm) och sedan gosade vi tills han nästan somnade.

TÅLAMOD TÅLAMOD TÅLAMOD!

Timtiger

Måste bara ännu en gång länka till denna underbara blogg.
http://timstiger.blogspot.com/ 


Morgonen i bilder


Cezar och Frasse busar i snön


Fort ska det gå. Frasse, Cezar och Robin


Cezar


Frasse bockade mest av dem alla trots att han är äldst


Frasse och Cezar


Fina Cezar


Röd pil: här bor jag       Gul pil: Här är stallet       = lagom långt :D


Stallet och lösdriften


*Stallet


Vårt hus från vägen


Baksidan

Sjukling 5

Jaha så slog förkylningen till igen då. Var ju bara en månad sedan jag var förkyld...suck!
När jag kom tillbaka från det dagliga stallbesöket hade jag feber. Inte konstigt att jag inte orkat göra något idag.


Positivt är att C verkar vara på bättringsvägen. I förrgår var han knappt svullen alls men igår var han lite. Idag var han fin i benen igen :) Hoppas, hoppas att det är så.
Har i alla fall hunnit mysa en hel del med honom idag. Han somnar nästan i boxen när man pysslar med honom. Går man så söker han uppmärksamhet. Han är så underbar min lilla häst!


Om två veckor är det dags för hovis att komam och byta skor på C. Då blir det snösulor så vi kan rida *längtar*
Tycker faktiskt riktigt mycket om vintern när den är så här. Ca 10 minus ute och massa snö är toppen :)
Ska se om jag kan fota lite i morgon (om jag hinner).

Cezar i sensomras




Sjukling 4

Vid gårdagens bloggläsande läste jag att Carolines häst också haft blodbrist. De kom fram till att hennes häst led av selenbrist. Har redan kollat med veterinären om det kunde vara koppar- eller zinkbrist. Hon trodde inte på detta då han är svullen om benen också. Selenbrist viste jag inte kan ge dåliga blodvärden så jag var tvungen att kolla upp detta. Läste dock snabbt till mig att Cs mineraler innehåller selen. Så, det kan inte vara selenbrist!
Skönt ät det i alla fall att Carolines häst mår bättre nu.

Igår när jag kom till stallet såg C riktigt fin ut i sina ben. Han hade bara små små svullnader som jag inte hade reagerat på om det inte var för att han är sjuk. Det var riktigt kul att se. Men, man får inte bli för glad för snabbt. Så här har det varit förut och så blir det värre efter någon dag igen. Idag kommer nya halmbalen så ikväll kommer det bli riktigt fint på lösdriften. Ska se om jag kan ta lite kort på stall och lösdrift till nästa inlägg.

Hepp, nu ska jag snart åka och hämta Kamilla för dagens arbetspass. Kul att få samåka för en gångs skull (vi brukar inte jobba samma tider).


Sjukling 3

En liten uppdatering över vad som händer.
Veterinären kom upp igår igen och tog nya blodprov på C. Han visade inga fel på njurar och lever vilket var otroligt skönt. Dock är det inte borträknat att det kan vara dålig halm som gör så att benen svullnar så förskräckligt.

Detta är testat
1. Blodmask? (har avmaskat)
2. Förgiftning (testat om han har nedsatt lever- och/eller njurvärden (Ser bra ut))

Detta skall testas:
1. Proteinöverskott? (Minska grovfodret)
2. Förgiftning? (Byta all halm)
3. Borrelia? (Svar om en vecka)
4. Lettiska sjukdomar?
4. Cortison (Fungerar inget ovan så är det detta som är kvar att prova)



Sjukling 2

Cezar har inte blivit bättre i sina ben, tvärtom. Ringde veterinären igår och berättade att även häst nr 2 i stallet var väldigt tjock i benen i helgen. Hon rekommenderade att göra ett "förgiftningsprov" (om de ätit något giftigt i hagen). Sagt och gjort, några timmar senare ringde hon men inte för att berätta om Cezar var förgiftat utan för att säga att blodet blivit dåligt i kylen. Men, bra veterinär erbjöd sig att komma föbi idag (tis) för att ta ett nytt blodprov (gratis).

Nu är det alltså:
1. kolla om C blivit förgiftad
2. skicka in blod för att kolla om det kan vara någon fästingsjukdom






Sjukling

Under de senaste veckorna har C visat upp lite småsvullna ben. Det började med höger bak. Då han hade en del mugg i sommras pga foderbytet var jag inte alls orolig. Efter någon vecka med svullnad som kom och gick blev även vänster bak svullet. Trodde fortfarande det berodde på muggen men nu börjar han svullna om höger fram också. Svullnaderna är inte stora och de varierar från dag till dag. Ena dagen är han bra för att nästa vara lite svullen i ett av benen. I onsdags kom distriktsveterinären hit för att kolla honom. Jag ville ta blodprov för att kolla om det kunde vara borrelia. Veterinären kollade igenom honom och det visade sig att han hade lite svullna lymfkörtlar och lite förhöjd puls i två ben. Hon tog blodprov och rekommenderade mig att avmaska med dubbel dos (det är två månader sedan jag avmaskade sist). Gav en dubbel dos redan samma kväll. Igår ringde vet och berättade att C har blodbrist och hon misstänker nu att han har blodmask. Inte riktigt det jag ville höra. Så, nu är det bara till att vänta. Blir han inte bättre på en vecka skickar jag iväg blodprover för att kolla om det är borrelia.

Håller tummarna för att älskade C blir bättre snart!




Väntan är över

Ända sedan jag köpte Cezar har jag väntat på att detta ska hända. På sista tiden har jag märkt att det kommer när som helst. Igår kom det!
Jag kom inte mer än upp på Cezar innan han börjar krafsa med framhovarna, ville inte stå still. Vi red iväg och kom inte mer än fem meter innan C började frusta. 10 meter längre bort möter vi en hund och hans husse, C hoppar till ett par gånger. Efter det bockar och stegrar han ca 200 meter. Sedan blev allt lugnt igen. Snacka om att ha en superglad häst, lite väl mycket energi bara. Fortsätter han i likadana bockar och stegringar är det ok, men högre upp vill jag inte!


bild tecknad av Lena Furberg

11120 + frakt

Finns det npgon vänlig människa som vill ge mig 11120 kr?
Jag vill ha Enok bänkförvaring från svenssons.

Bild från www.svenssons.se

Shopping igen

Besökte en dcel hästaffärer idag igen. Då det ska komma snö behövde jag köpa brodd och har man brodd på en vinglig unghäst måste man ha boots. Åkte till Sussies och Jordnära utan att hitta några boots som passade mig i smaken. Åkte då till Extreme Horse Makeover i Lerum och hittade ett par som jag trivdes med på en gång. Provade dem på ridturen ikväll och de satt som en smäck. Hade inte flyttat sig en millimeter :) Blir till att ringa henne så hon kan ta hem ett par till till baktossingarna.

Professional Choice - ballastic overreach boots



Bild från www.stallboden.se



Tejpgalen

Vera är helt galen... i tejp. Har aldrig varit med om en katt som man måste gömma tejpade saker för. Hon hittar en tejpbit var den än är någonstanns. Hon biter och sliter och blir helt manisk. Nu på morgonen hittade hon en post-it-lapp som hade trillat ur pappersgolvet och hamnat på golvet. Vad gör vera?-jo käkar på den så klart.


Ointressant

Det finns bloggare som bara har "det" när det gäller att skriva intressanta inlägg. Jag tillhör inte den skaran så förvänta er inget speciellt. Jag tråkbloggar, alltså mycket om mina djur och saker jag gör.

I morse upptäckte jag att min 3-i-1 cleanser hade tagit slut. Fick panik och skickade iväg ett sms till min älskade Mary Kay-drottning Ingela. Tänk va glad man kan bli när någon lägger ner lite extra tid på att packa sakerna. Fick även med en liten handkräm. TACK!



Idag kom Lina till stallet samtidigt som jag. Det är alltid lika roligt när hon är där så man kan tjöta av sig lite. Fick en hel drös med nyvärpta ägg, TACK!

Har ni föresten sett att vi har sjöutsikt?! Ja i alla fall i ett år till innan grannen slänger upp sig hus precis i vägen.  

Så där jag, det var dagens tråkinlägg :)


Högt upp på önskelistan

Högt upp på önskelistan står ett Rambo orginal (lite no fill) för regniga dagar.
Dessutom står där ett Rambo Duo Liner 400 gr (ett täcke att ha under rambo original) för de extra kalla dagarna.



Bilderna är lånade ifrån www.stromsbergsgard.se

Oh my ...

I måndags kväll kände jag mig som en mosad banan.
Dagens känsla är svår att beskriva....puh!!!


Mirakelmedel mot mugg

Mugg är ett återkommande problem i hästvärlden. Cezar har haft en hel del vilket kan bero på foderomställningen när han flyttade. Nu när gräset nästan är borta är muggen nästan borta.

"Det säkraste tecknet på mugg är sårskorpor i karleden, ibland uppstår värme och svullnad på grund av att infektionen sprider sig /.../ En allergisk reaktion från foder eller strö kan ge upphov till mugg." (www.agria.se).

Fick ett tips från en mamma till ett av barnen på min förra arbetsplats. Hon har en häst med mycket mugg och tydligen använder hon sig av salsyvase (2%). Så, nu har jag införskaffat mig detta för att vara förberedd på nästa "muggattack"

"Salsyvase 2% verkar uppmjukande och upplösande på överhudens hornlager. Fjäll och krustor (sårskorpor) mjukas upp så att de lättare kan avlägsnas" (www.fass.se).



Red Cezar igår för första gången på 10 dagar. Ridturen var uppskattad av mig och Jennifer men speciellt av Cezar och Frasse. Båda pinnade på ordentlig men de blev nog lite ledsna över att inte få trava och galoppera. Cezar visade tydligt att han hade roligt. Han ruskade på huvudet och busade.

Bortskämd

Som jag skrivit om innan så var var jag och Peter i massor av ridsportsbutiker i lördags och shoppade. Jag fick bland annat en jacka i present av honom då min gamla regnar igenom. När vi eldade i helgen fick jackan två små hål och så klart blev jag ledsen :(

Som vanligt i ridsportsbutiker möts man av bortskämda barn som har allt. Ungen vi mötte i helgen hade ridstövlar för över 3000 kr, jacka för nästan 2000 kr och ridbyxor för x antal kr och så skulle ungen få en svindyr hjälm av sina "snälla" föräldrar. Jaja, jag vet, jag är avundsjuk.

Men nu är det jag som är den bortskämda ungen. Idag kom Peter hem med en Kingsland bomberjacka som jag velat ha i många år nu. Han tyckte synd om mig eftersom min nya (som han köpte till mig i helgen) gick lite sönder. Herregud, han är nog den snällaste och underbaraste som finns. Snacka om att bli bortskämd!

Puss på dig älskling, du är verkligen mitt allt <3



Första dagen på nya jobbet

Igår var första dagen på mitt nya jobb. Det blir mycket nya intryck och efter en lång dag så känns huvudet som en mosad banan.


RSS 2.0