Temaarbete

Kamilla och jag har börjat planera vårt temaarbete nu. Det blir bilar (eller fordon). Har planerat inför två veckor nu och det känns så jäkla bra. Världens bästa tema kommer det bli :D

Har fixat en demo till våra "prickar" nu (klistarar fast dessa i golvet där barnen ska sitta under samlingarna).

DEMOBILDEN. Dock kommer barnen vara fotade framifårn (tog första bilden jag hittade på datorn, Jennifer)

Pigg, piggare, piggast




Jobbet
Nu går magsjukan på jobbet. Blir psykiskt illamående bara av att höra ordet. Hoppas man kan hålla sig från den i år. Stackars Kamilla har redan varit utsatt för den i år så hon borde slippa fler tycker man. Idag började jag och Kamilla planera våren temaarbete som vi ska ha med barnen. Det kommer bli så jäkla bra :D



E lite less på bensinpriserna :(


Hästen
Hade en ûberpigg häst idag. Herregud säger jag bara. Redan på långt håll i hagen såg jag vilket humör han var på. Sedan kom han i galopp ner till oss vid stallet för att skynde sig in till middagen. Tänkte att det var bäst att longera först och det var det verkligen. Han sprang som en tok, runt, runt. Bockade, rejsade och sparkade bakut om varanat. Longerade 20 min innan han lugnade sig. Red sedan en skritt tur och hade sedan en mycket nöjd och svettig häst.

Dagarna som gått

Var på Grekisk restaurang och bio med Lina och Kenny i söndags. Det var en riktigt mysig liten restaurang som hade fruktansvärt god mat. Trevligt sällskap hade vi ju också ;)

Cezar och Robin (som om en vecka blir en DET)


Nu är det ashalt ute vilket ledde till beslutet att sko Frasse bak. Lina är grym och började slå på skor. Hon satte fast de två första sömmarna sedan var det min tur. Fasiken va kul det var. Nästa tappsko är min :D


Tulpaner

Har haft besök av mina föräldrar och min mormor idag. Hann faktiskt både städa ut julen och sanda utanför innan de kom vilket var skönt. Nu är våren här ... eller i alla fall i vårt kök. Fick fina tulpaner :D TACK!



Tävling



Tävlingen avslutas den 13 februari och vinnaren utses genom lottning.
Lycka till!



Sega gubben

Longerade C innan dagens ridtur. Kommer ha träningsvärk i benen i morgon, så seg som han var idag.
Jaja, bättre det än att ramla på näsan. Nästa gång ska jag nog inte longera riktigt lika mycket innan ridturen. Måste hitta balansen!


Dagens tur

Jobbade tills klockan ett idag för att sedan åka hem. Skottade infarten till huset tills ryggen gjorde ont (pga mitt diskbråck) för att sedan gå till stallet och mocka och göra i ordning hästarna för en ridtur. Red ut med Jennifer och fimade lite små klipp. Det var meningen att vi skulle filma mer men C var busig idag. Det började med en ordentlig spark i traven, helt plötsligt bara. Jag skrattade och var faktiskt väldigt förvnad över att det bara kom så där. På vägen tillbaka mötte vi en bil som gjorde att vi var tvugna att vända, C var livrädd. Svansen rakt upp och så sparkade han och försökte rusa iväg hela tiden. När vi var i skogen nära stallet skulle vi ta en liten avslutande galopp. När jag duckade för en gren gick det fort. Cezar sparkade en ordentlig backut och jag gjorde en kullerbytta och landade rakt på ryggen. Shit va ont jag fick. Cezar var dock duktig och kom fram till mig ganska snart. Travade hem och nu sitter jag hemma med ond rygg. Hoppas att det inte är diskbråcket och att det är bättre tills i morgon.

Sorry för kort och dålig kvalite på filmen, men det var det som hans med idag.


Regnig ridtur

Det är så härligt att äntligen vara uppe på hästryggen igen. Jag kommer inte ens av hästen innan jag längtar tills nästa gång. Bjuder på ett par bilder från dagens tur (tagen med mobilen så kass kvalite tyvärr).

Jag och C


Jennifer och Frasse

Pilatesboll

Idag fick hästarna en pilatesboll av mig. Tänkte att det kunde vara roligt för småhästarna (C och Robin). Bollen var lite läskig men efter att kameran stängts av så klickade jag C till att sparka på den och han förstod med en gång :)


2011


Efter att ha haft feber och förkylningar i över en månad ringde jag till 1177 och blev då rekommenderad att åka in och titta vad det kunde vara. Efter ett par timmar i väntrummet kom de fram till att jag har inflammerade luftrör. Så nu äter jag cortison och inhalerar ventoline. Känns redan mycket bättre :)

Nu har vi äntligen börjat rida igen vilket är underbart. Brodd och sulor är verkligen guld värda. Dock ville inte hovis sätta på sulor först då cs hovar inte är de bästa men jag vill inte riskera att gå omkull med lillen. Såg en annons på sulor som man kan sätta fast med brodden och då enbart ha dem under ridturer. Någon som vet om de fungerar???

Hittade en skadad fågel på väg till stallet igår. Stackarn hade gjort illa vingen och förlorat en del blod. Det var tyvärr inget vi kunde göra mer än att låta den somna in.


Frasse och C i det härliga vintervädret


Pigg häst innan ridtur


Trött häst efter ridtur


RSS 2.0