Orken tryter

Har haft mycket nu så jaghar varken haft tid, lust eller ork att uppdatera.


Svar på kommentar

När bilderna kommer på köket?

Ja, när allt är klart....hehe. Idag har vi slipat, tvättat, kvistlackat (x2) och grundmålat fönstrerna och dörrfoderna i köket och vardagsrummet. Blir till att måla allt två gånger i morgon också. På tisdag kommer snickarna hit och gör det sista (hoppas vi). Till helgen kanske vi hinner måla väggarna. Sedan är det lister och annat smått och gott som ska på plats också. SEDAN KOMMER BILDERNA :D


Torsdag

Nu är det två veckor sedan jag skadade foten, undrar fortfarande när den ska sluta göra ont. Det värsta är när man rider :(

Idag stod longering på schemat. Blev några skutt över 40cm hinder. Idag flöt det på bättre än sist och de två sista gångerna jag longerat har till och med galoppen suttit som en smäck :D Gött när det går framåt.
Årets första avmaskning är nu också gjord


Onsdag

Dagens bilder från en underbar ridtur i värmen


Jennifer och Frasse


Jag och Cezars.
Påminnelse till mig själv: sträck ryggen och räta upp händerna. Fan, måste ta upp någon snart som får skrika på mig. Måste få ordning på hösäcken


Tisdag

Ännu längre dag på jobbet idag. Skrev ett andra utkast på kvalitetsredovisningen idag med kvalitetsgruppen och sedan avslutade jag dagen med ett utvecklingssamtal.

Har longerat C idag efter tre dagars vila. Han var duktig men snubblig så jag tog det lite lugnt. Han har ett riktigt bra övertramp, fick tyvärr ingen bra bild på detta (svårt att fota och longera samtidigt)




Det blommar i trädgården och humlorna arbetar för fullt <3



Såg en nötväcka på väg till stallet, är nog min favvofågel

Måndag

Efter en lång varm dag i solen på jobbet möttes jag av en hårt arbetande kakelsättare hemma. Gött! Han är klar med halva hallen och håller i skrivande stund på med kaklet i köket :D
Stack till stallet snabbt för att inte vara i vägen för mycket, kan tänka mig att han vill jobba ifred.

Gjorde inte så mycket i stallet idag. Borstade C och F och myste massa med dem <3


C riktigt njuter när man kliar honom under magen. Usch för alla flugor och knott. Och detta är ändå bara våren fotfarande, är glad att jag fick köpa ett flugtäcke av åsa i somras, känner på mig att det kommer bli använt.
Frasse ska vi inte tala om, lade upp en bild på FB om hur han tigger om att bli kliad. Han lämnas en inte en sekund, bara går efter om man lämnar honom. När han väl kommer fram så ställer han sig nästan på en...sötis!

Cezar njuter

Torsdag - söndag

På sen onsdagskväll föddes världens sötaste lilla Tuva. Grattis Lina och Kenny! 
Hon är helt bedårande söt, kan ju inte slita ögonen ifrån henne

Tuva


Cezar blev longerad i torsdags och han skötte sig galant om man bortser från en spark och att han efter den inte ville gå fram...hehe. I fredags kom Heidi förbi och vi skrittade ut en härlig runda med hästarna.

Cezars


I helgen har vi rensat för fullt här hemma. Har fixat i ordning lite i nya köket och vardagsrummet. Städade garaget lite också. I lördagskväll var det inflyttningsfest hos Frida och Stefan. De har köpt sig en fin lägenhet inne i alingsås. En väldig lyckad och rolig kväll!

Kattens bästa vän - banankartongen!

2005-05-05

Idag för sex år sedan var den värsta dagen i mitt liv.
Min bror Jonas och hans flickvän Therese gick bort.


Fan va jag saknar dig brorsan!




Hissar

Hissar Icas mexikanska paj. Mycket god!

Onsdag

Kort dag på jobbet idag. Har varit i stallet och matat hästarna. Så skönt att slippa allt hö och mockning nu. Även om vi har det lätt med lösdrift och stora hösilagebalar så är det ändå skönt med en paus.

Jagade R och C lite i hagen...hehe. Robin stack iväg som en knonkula och tyckte nog det var rätt roligt fast lite läskigt på samma gång. När jag sprang mot C tittade han bara slött på mig. Började hoppa och klappa händerna men han tog inte ett steg. Han börjar nog vänja sig vid mina bravader...hehe

Dagens motionspass för Cezar blev att käka gräs utanför hagen. Snacka om att han uppskattade denna "träning"


Något C inte bemästrar än är att äta hela äpplen. Han kan stå länge och bolla med äpplet i munnen innan han får bitit av en bit


Ska nog sätta igång och lägga in saker i köksskåpen nu.

Redan tisdag

Herregud vad dagarna gått fort. Köket börjar bli klart. Det som återstår är att J ska komma och sätta kakel i köket och klinkers i hallen. Sedan ska snickarna hit och göra lite småsaker innan jag och Peter målar väggar, fönster och dörrfoder. Sedan ska det ju spacklas lite och fixas med nya lister...puh. Blir nog bra när det är klart :D

Hästen har vilat i helgen eftersom jag skadade foten i torsdags. Kände efter ridningen i fredags att det nog inte var så smart att sitta upp på hästen innan foten läkt lite bättre. Haltar nästan inget nu men visst gör det ont ibland. Dock måste man röra på sig för att få upp styrkan och balansen igen så gå gå gå.

I går blev det en snabb övning med C. En så kallad Join-up. Det slutade med att C gick lös som en hund efter mig i hagen. Kände mig nöjd efter det kosta men effektiva passet. Idag stod longering på schemat och efter att jag rotat fram 4 små bommar ur Linas garage så satte vi fart. Han fick hoppa ett rätuppstående på ca 55. Oj va knackigt. Men det kommer nog bara vi över. Efter några skutt och en spark från Cezar satte jag på gummisnodden och gud va duktig han var. Tror allt att skutten innan fick honom att lösgöra sig ordentligt bra. Är supernöjd :D Tränade efteråt lite på skrämselsaker då stallägarna fått upp en stor kontainer. Han slängde sig en gång men var snabbt framme igen för att undersöka. Jag bankade och slog på allt jag kom åt och viftade med saker. Att lägga saker på honom fungerade superbra men kartongbiten under magen kickade han genast bort...hehe. 

Har haft besök av två älgar idag. De går på hygget rakt över vägen och flyttar sig inte för varken bilar eller människor. Stod och pratade lite med dem när jag hämtade posten och de hade inte en tanke på att bli rädda. 

Cezars sköna avslappningsstil, precis som gamle Spicey gjorde ju <3




När jag gick in i tvättstugan ikväll blev jag minst sagt förvånad av en ordentlig bländning. Va fan, solen ska ju inte gå ner i norr! Nej då, inte solen, bara Lina och Kennys nya fönster...hehe. Vill också ha sådana fönster ju, skitsnygga!
 

RSS 2.0