Dagens

Det blev en 7-km skrittur (travade 50 meter) med Jennifer ikväll. Härligt att komma ut. Det blev en pyttestegring i början (glad häst) sedan gick det galant. Roligt när ännu en främling nu kommenterat att Cezar är vacker :D

Bjuder på en hösäcksbild på mig och Cezars


Jennifer och söta Frasse

Vårtecken


Vårtecken i stallet


Cezars familj

Nu har jag äntligen fått bilder på Cs pappa Colibri. Han var tydligen en hopphäst som reds av den lettiska ryttare Andis Varna. De hoppade 130-banor (resultat vet jag inget om). Roligt att äntligen fått lite info om honom.

e. Colibri (pappa)


ee. Contender (farfar)


eee. Calypso II (farfars far)


eeee. Cor De La Bryere (farfars farfar)


(de tre sista bilderna är lånade från google)

Dagens pass

Idag var jag inte alls sugen att gå till stallet. Men tänkte att det brukar gå bra de dagarna så varför inte bara köra?!

Redan 10 meter från stallet frustade C. Satte på gummisnodden på längsta och började longera. Fokuserade på att han skulle länga stegen i skritt och när han gjorde detta bra gjorde vi några övergångar mellan skritt och trav där vi även i traven jobbade på att han skulle gå fram (han har en tendens att stå emot). Jag är supernöjd med honom idag. Han var arbetsvillig och gjorde jättebra ifrån sig <3

När vi ändå hade sådant flyt drog jag fram vattenslangen för att spola benen (brukar inte vara poppis). Han var duktig även då :)

Det var en glad häst och en glad matte som skildes åt efter träningen idag.


Kvällen i bilder

Hjälpte Lina med lille R ikväll. Vagnträning och tömkörning stod på hans dagsschema.

Stallkatten Stålis tyckte det var roligt med vattnet som rann ner från hagen. Nu blir vi en vattenpöl fattigare :D

Eftermiddagen i bilder

Cezars



Som jag nämt tidigare så är det inte lätt att fota en häst som är uppe i ansiktet på en hela tiden <3



En trädgårdskompis



Cilla



Ture



Vera



Gustaf älskar när de andra katterna kommer ut i trädgården och hälsar på.



buskatt!

Tvättar katt

Dagen avslutades med att jag fick tvätta katten CILLA

(tur att vi ska byta golv)

Vecka 11 + 12





Dags för hästen att ta sina första vuxensteg

Idag var det dags för Cezar att bli riden ensam till paddocken som vi skulle inviga tillsammans. Vi kom faktiskt 300 meter innan han sparkade backut. Sedan gick det smärtfritt. Fick dock leda honom den sista biten då det var is på stigen (inga broddar bak). I paddocken tränade vi på lite start, stopp och vändningar (i skritt). Han var duktig men det fanns många farliga spöken att hoppa till för. När han började slappna av och frusta hoppade jag av och  ledde hem honom. Allt som allt så är jag nöjd med pållen idag.

Bäst med ridturen var när vi mötte en dam i skogen som gav komplimangen "vilken vacker häst". Alltid roligt att höra!


GRATTIS

Till Alex som fyllde 1 år den 25 mars



Till Ture som fyller 6 år idag (27 mars)


Rallaros

Är det så att när man sovit ut ordentligt så kommer gammal kunskap tillbaka? Kanske! I morse kom jag att tänka på ordet rallaros. Rallaros, vad sjutton var det för en blomma nu igen?

En ogrenad flerårig ört som kan bli upp till en och en halv meter hög. Mjölke blommar i juli-augusti med rosaröda blommor som sitter samlade i en lång toppställd smalt pyramidformig klase (http://linnaeus.nrm.se/flora/di/onagra/epilo/epilang.html).

(http://www.bakgrunder.com)

Dagens tur

Idag hade jag och Heidi bestämt träff. Det blev en skrittpromenad med våra herrar som faktiskt var lite lika till sättet ... hehe. Söt häst den där Fellow i alla fall :D När vi sade hej då så blev Cezar lite misstänksam först. Han har ju inte blivit riden själv mer än ett par gånger tidigare men han skötte sig utmärkt :D

Nöjd Cezar efter ridturen


Hittat bilder på C

Lånade dessa bilder på Lettiska halvblodets vänsida på Facebooks. Min lilla älskling, han är sig lik! Bilderna borde vara ifrån när han precis kom till sverige (2009/2010)





<3

Idag när jag kom till stallet hade Lina börjat borsta hästarna. Såg med en gång vilket humör C var på...det rätta :D Vi skritta en härlig runda och C var helt underbar. Tänk om det kunde vara så varje gång, gud va härligt. Behövde verkligen den här känslan nu efter alla bråk vi haft det senaste.

En liten bild på Cs morfar Rebuss


(bild lånad av google)

Nervig häst

I morse fick jag denna bild MMS:ad till mig. Cezar sprang omkring med svansen rakt upp och var helt galen. Han hade fått syn på en älg. Den hästen vill man inte sitta på när en älg kommer traskande ur skogen.


Har varit besviken över gårdagens longeringspass så idag tog jag ut honom en snabbis igen. Ville få honom att skritta på volten vilket inte gick så bra till en början. När mitt humör rasade, räknade till 10 och drog fram gummisnodden ur lådan. Då jäklar, mycket bättre när hästen får något att tänka på :D Tog några varv i skritt och han var duktigare och slappnade av lite mer. Ett steg i taget nu bara!



Klösmöbler

När vi flyttade ifrån Ängabo hade vi flera klösmöbler. Det kändes lite onödigt så vi gjorde oss av med alla utom en. Inget bra drag!
Detta har nu resulterat i att lilla Vera klöser på tapeterna. Så, idag fick det bli ett litet impulsköp för att rädda vårt hus.

Presenten blev verkligen uppskattad




Äpplen

En påminnelse till mig själv:
Häng inte påsen med äpplen så att Cezar kan nå den!

Ett tappert försök att longera galningen

Longeringen att vildhästen gick helt åt fanders idag. Det första han gjorde var att sparka som en galning åt hans "nya" skydd. Sedan fick jag inte stopp på honom.  Efter ett antal varv med slängtrav, galoppfattningar och sparkar fick jag äntligen stopp. In i stallet, av med skydden och ett nytt försök.

Runt, runt, runt gick det. Hästen måste ha någon bokstavskombination. Ena dagen går han ej fram alls och andra dagen springer han som en tok. Det slutade med att jag fick honom i lugn trav och efter några godkände övergånger från skritt till trav och vise versa så avslutade vi dagens pass.

Vad hände med att köpa en trygg läromästare som gör allt man säger åt den att göra?


Första ridturen på länge

Då jag har fått klartecken att börja rida igen (efter Cezars alla veterinärbesök) så tog jag och Jennifer en skrittur på två pigga och glada hästar idag. Chansade inte utan longerade några varv innan jag hoppade upp för att se hur humöret var på herr C idag. Först var han väldigt ofokuserad och hoppade till för det mesta men efter några minuter blev det bättre. Under skritturen muckade C lite med Frasse men några stegringar blev det inte :)


Jennifer hade en del att göra på Frasse som hade haft superkul i leran i dag. C var som vanligt ren och fin :D Hehe


Jennifer och en ren Frasse


Cezar och jag

FRE+LÖR

Igår hade vi tacokväll med tjejerna hemma hos Jeanette. En supermysig kväll med mycket skratt :D



Idag har vi hunnit med en del trots sovmorgon. Vi började med att rensa i garaget och bära ut allt ur extrarummet till garaget. Extrarummet måste vara tomt så vi kan ställa in det nya köket där när det kommer. Efter det åkte vi och slängde massor av skräp. Medan Peter åkte och handlade och tvättade bilarna han jag både måla ett första lager med kvistlack i köket och gå en kortispromenad med hästen :D En underbar dag om man räknar bort snuvan då!


Cezar är inte lätt att fota :(


Åby igen

Måste bara visa upp världens skitigaste häst FRASSE först, han har nog haft det riktigt kul i hagen :D



Så var det dags för Åby med hästen igen. Svullnaden har som sagt gått ner förutom på insidan av kotan. Hyrde ett släp i Lerum av en helt underbar person. Kommer hyra mer av henne.


Vet. böjde igenom hela benet och jag visa honom både på rakt och böjt spår. INGEN HÄLTA :)


Sedan var det dags för lilla hästen att nana. Vet. kollade med ultraljud på benet och var verkligen supernogrann, men HITTADE INGEN FRÄMMANDE KROPP, VÄTSKA ELLER DYLIKT :)


Efter detta fick C stå i box medans jag och Peter slappade i väntrummet. Cezars tackar Marillo för det mysiga täcket :)


Nu var det dags för lillen att nana igen. Passade på att titta på tänderna. Såg bra ut, han har bytt de flesta tänder och har bara en mjölktand kvar. Dock stod två tänder lite riktade innåt. Förhoppningsvis växer käken lite till så att tänderna får plats ordentligt. Fick även hjälp med hur bettet ska placeras i hans mun för att inte störa tänderna.
 


Svullnaden är enbart ärrvävnad som han antagligen aldrig kommer bli av med, ett skönhetsfel helt enkelt. Vet ordinerade lindor eller skydd (suck) men vad gör man inte för att minimera skaderisken.

När vi kom hem fick C ett paket med nya täcket i. Nu står han torr i hagen med sitt nya Rhino-täcke :D



Bloppis

Ni har väl inte missat att jag rensat bland djursakerna här hemma. Mer saker kan dyka upp, kanske lite katt- och hästböcker :)

http://www.bukefalos.com/r/browsecategory.php?do=member&entryuserid=44784 


Fan va trött jag blir

Kan inte bara skiten försvinna?
Cezar avslutade sin Metacam-dos i söndags och visst har svullnaden gått ner men det som är kvar är som en boll på insidan av kotan. Nu har svullnaden börjat gå upp igen och han är varm om benet. Ringde vet idag och beslutade att vi skulle avvakta lite till. Jag ger det tills nästa vecka sedan blir det återbesök som jag egentligen inte har råd med. Fick räkningen från förra besöket idag och fy fan. Även om han är försäkrad så kostar det pengar som jag inte har. Sådana här dagar vill man bara packa ner i en liten brun låda och gömma längst upp på vinden och adrig mer ta fram.



Bilbyte

Idag tog jag farväl av min älskade volvo och sade hej till min nya. Köpte en Suzuki Swift 4-hjulsdriven. En liten söt sak som inte gör mycket väsen av sig :)



Hipp hipp hurra för bilen som nu gått över 1 mil :)

Bloppis

Brunt märkeslöst achenträns (utan snok), mässingspännen och vita dekorsömmar inkl. tyglar i strl full. Obetydligt använt. 200 kr





Mörkbrunt märkeslöst pullarträns i strl Full exkl tyglar, använt max 5 ggr
200 kr




Märkeslöst träns i strl full inkl tyglar
200 kr




Westernträsn inkl tyglar och bett 250 kr




Fårskinnspadd i 16" med fri kanal. 400kr.






(Hämtas i Alingsås)

Dagen

Har inte gjort någonting vettigt efter stallturen i morse. Eller, jo jag har tvättat en maskin med tvätt. Har suttit hela dagen och spelat Heavy Rain på Peters nya leksak (PS3). Till och med jag som inte gillar att spela tyckte det var roligt.



Kände mig faktiskt lite bättre efter spelandet. Gick till stallet igen för att medicinera och borsta lillehästen. C är rolig han. Sista dagen på Metacamkuren och han vill ha mer ... Han slickar på sprutar och gillar faktiskt medicinen (som luktar as). Konstig häst! Jaja jag ska verkligen inte klaga. Tog febern när jag kom hem igen och nej, jag mår inte bättre. Testar att gå till jobbet i morgon ändå. Ska nog kunna överleva.


God Morgon

God Morgon!
Har verkligen ont i ryggen idag av allt soffhäng. Kände att jag var tvungen att gå upp och röra på mig. Gick till stallet för att mocka och fota hästarna. Kom hem med över 38 graders feber, igen. Jaja, skit samma. Ska i alla fall jobba i morgon oavsett. Kan inte bara ligga här och inte göra någonting.



Katterna

Hade tänkt traska ut och fota katterna men det var lättare sagt än gjort. De ville inte alls vara med utan tyckte det var skönare inomhus (förutom Gustaf som älskar att vara ute).



Gustaf


Cilla


Ture (Som precis innan tvättade sig så att hans fins "V" stod åt alla håll)


Lilla dockan Vera

www.farags.se

Hemsidan är nu uppdaterad med en hel del nya planer :D


www.farags.se

En vårdag i stallet

Frans

Robin

Cezars

Cezars och Frasse

Cezars får mat i vårsolen

Vippe

Vippe, stålis och hästarna

Tävling 2

Bilden är länkad


Tävling 1

¨

Bilden är länkad


Första ridturen

Idag tog jag och Lina en liten skrittur. Cezar kom i trav i hagen och frustade innan vi hann 100 meter på ridturen. Han var jätteglad vilket är kul. Det var till och med så att Lina och Frasse inte hann med i vårt skrittempo på vägen hem :D Tänk att man kan bli så glad av en stallkväll med massa tjöt.

Cezars ben ser bättre ut nu. Över halva Metacam-kuren avklarad nu. Dock ser det lite roligt ut när han endast är svullen på insidan av kotan.

En kass mobilbild på en nöjd häst

Hästar i mitt minne

Tittade på gamla kort och hittade några hästar som finns kvar i mina tankar.

Arkoza (polskt halvblod) Red jag 2000-2001 när hon tyvärr togs bort 21 år gammal. 


King´s Spicer Sauce (Holländskt halvblod). Tog jag över efter en kompis. Vi fick ta bort honom 2005 pga av slinger. Han skulle då fylla 26 år.


Marillo (Sv  halvblod). Lärde jag känna 2005. En speciell häst som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.




Prinzregent (varmblod). En liten söt häst som jag förhoppningsvis kommer träffa i sommar igen. Han har verkligen hittat ett bra hem vilket är skönt



Jennifers gamla pålle Jolene ( sv halvblod). En underbart snäll häst


Sedan finns ju såklart Cezzen i mitt huvud också men nu handlade det ju om gamla minnen :)

RSS 2.0