Äntligen igång igen

Igår var hovslagaren här och slog på nya skor med snösulor. Så, nu kan jag äntligen sätta igång igen med träningen...jippi! En som var minst lika glad var Cezar. Visst när skorna skulle på var han inte glad (sparkade hovis en gång) men idag var det andra bullar. Skulle bara gå till brevlådorna och vända med hästarna (~ 500 meter). Cezar tyckte det var riktigt skoj. Han sparkade backut när det kom fram en läskig soptunna och sedan var det kört. Han slängde med huvudet och stegrade lite smått...hihi! Gick upp i hagen och longerade några varv i trav, han frustade och såg väldigt nöjd ut!

Cezar in action för första gången på 6 veckor :)


Sötnosen


Glada hästar


Efter stallet gick jag och Jennifer hem. När hon skulle backa ut bilen från vår tomt så råkade hon köra ner lite i diket. Till slut låg hon helt i diket och vi fick gå över till snälla Kenny och be om hjälp., Med fyrhjulsdrift och draglina var hon snart uppe på vägen igen :D

För att göra allt lite lättare

Har förstått att det är några som inte riktigt förstår vilka djur som hör hemma var. Därför kommer här en presentation av dem.

Först kommer våra egna djur

CILLA
Född: 2003
Ras: Huskatt



PR IDP* Ragger's Ture
Född: 2005
Ras: Ragdoll


Gustaf
Född: ? (hittekatt)
Ras: Huskatt


IDP*Ragger's Vera
Född: 2007
Ras: Ragdoll
(Tures dotter)


Cezars
Född: 2007
Ras: Lettiskt halvblod (e. Colibri, ee. Conternder, eee. Calypso II, eeee. Cor de la Bryere) 



 Katter som bor hos foderfamilj och som vi planerar att ta kattungar på.

S*Farag's Bella
Född: 2009
Ras: Ragdoll
Veras dotter


S*Farag's Betty ("Olivia")
Född: 2009
Ras: Ragdoll
Veras dotter



Stallägaren Linas djur

Frances Crown "Frasse"
Född: 1988
Ras: Varmblod


Robin Hood
Född: 2009
Ras: New Forest


Killevippen "Vippe"
Född: vet ej
Ras: huskatt


Stålis
Född: 2010
Ras: huskatt


Så det var nog alla!

Julen 2010

Varje jul hänger jag upp små godispaket till katterna i granen. Det är verkligen uppskattat av katterna (speciellt för Cilla som bantar). När Peter vaknade på morgonen den 24 dec hade han en brun katt (Cilla) jämte sig och även ett paket. Hon har alltså tagit ner paketet från granen, burit in den i sängen och legat och gnagt lite på paketet där...hehe. Söt katt!



Gick till stallet tidigt på morgonen och gav alla hästarna lite julfrukost. Gott ska det va!


Min söta Cezar


Robin med stallkatten Stålis på ryggen


För er som kör på småvägar så här i snötider. Tänk på att när det plogas samlas snö i dikena vilket kan göra att vägen ser bredare ut än vad den är. Ibland kan även "plogarn" köra för långt ut i kanten och "skotta en väg" i diket. De flesta som bor på landet vet detta men tydligen inte alla...hehe


Detta är, enligt John, JULGURKA!


Lille Alex

Min avkopplingsplats!

Idag har inte varit den bästa dagen. Gick runt på jobbet och kände mitt psykiskt illamående då nästa alla avdelningar utan vår har magsjuka. Vill verkligen inte bli sjuk så här i juletid. Efter en psykisk magsjukedag på jobbet åkte jag in till lilla Alingsås för att göra lite ärenden innan jag begav mig hem mot det underbara landet. Är verkligen glad att vi flyttade ut hit. Jag är verkligen ingen stadsperson!

Väl hemma dammade jag av julgranen och lyckades till slut hitta våra gardiner längst in i "prylrummet". Efter det kom världens, vet inte vad jag ska kalla det men deppig blev jag. Det var stökigt hemma och dessutom hade sopbilen varit här en dag för tidigt. Vår överfulla soptunna står nu kall och frusen med öppet lock. Ska allt ta och ringa till sopgubbarna i morgon. Så, Peter blev välkomnad av en arg och irriterad Johanna idag. Kanske inte så roligt.

Efter vansines- och depputbråttet tvingade jag mig till stallet, var inte alls sugen på att gå dit. Men, eftersom C är väldigt stresskänslig fick jag tvinga mig själv att ta lite djupa andetag. Det fungerade även denna gång. Efter en rejäl rengöring av hästen kände jag mig som en ny människa. Stallet är och har länge varit en plats för mig att bara koppla bort omvärlden. Helt underbart helt enkelt!

Hur underbart är det inte att komma hem till ett nystädat hem då. Ska allt ta och gå en vända i huset och bara njuta inna jag slår mig ner i soffan med Peter.


Ture vet precis hur man klopplar av



Köpt grisen i säcken?

Jag har köpt grisen i säcken. När Cezar busar så får han världens grisknorr där bak. Lägger upp en bild till beskådning. Rakt upp och åt sidan, hur snyggt är det då?!



Idag är det fem veckor sedan snön kom och därför fem veckor sedan jag red. Börjar få abstinens. Så trist att inte kunna göra någonting. Men nu har hovis sagt att han kommer innan jul. Ska rida så fort snösulorna är på plats. *Längtar*

Robin Hood


Johanna: Vi sätter oss här och fikar så vi inte är mitt bland hästarna
Jennifer; Ja det blir bra

...och hur gick det då? Jo vi hade tre hästar och två katter runt oss och fick inte vara i fred alls


Jennifer och Frasse


Jag och Cezar


Cezar mår bättre nu. Han är inte alls lika svullen. Visst har han sina svullna dagar men de är mycket färre nu sedan kortisonkuren påbörjades.

God Jul på er om vi inte hörs tidigare.

Sjukling 6

Idag var Cezar åter igen svullen i benen. Är så trött på skiten.

Detta har testats
1. Blodmask (har avmaskat)
2. Förgiftning (testat om han har nedsatt lever- och/eller njurvärden (Ser bra ut))
3. Proteinöverskott (Minskat grovfodret)
4. Förgiftning (Bytt all halm)
5. Borrelia (Har varit i kontakt med det men är ej sjuk i det idag)
6. Lettiska sjukdomar (Lettland är supernoga med att testa deras hästar för allt möjligt och då vi inte hittat något som kan passa in så stryker vi detta orosmoment) 

Detta skall testas:
Kortison.

Idag har Cezar påbörjat sin Kortisonkur. Han ska allt som allt få i sig 100 tabletter under denna månad. Förhoppningsvis kommer han bli bättre av detta. Håll tummarna för att jag ska få en frisk häst.

Vad är Kortisol/kortison?
Kroppen producerar ett hormon som kallas kortisol. Kortisol har många viktiga processer i olika organ tex att reglera inflammationer. Ibland behöver kroppen mer kortisol än den kan producera och då kan konstgjort kortisol (kallad kortison) tillföras utifrån för att exempelvis ta hand om en inflammation som kroppen ej klarar av själv.


Dagens medicindos

Photoshop

Vad ska man hitta på hela dagarna? Jo leka med Photoshop så klart :)

Cezar och Frasse



Frasse


Cezar

RSS 2.0